Als totaalinrichter coördineert BENJO de algehele bouw of verbouwing voor rekening van de bouwheer of architect. Zijn ervaring in zeer uiteenlopende projecten met op zijn beurt zeer uiteenlopende moeilijkheidsgraden resulteerde in mooie samenwerkingen waarvan er heel wat tot op heden bestendigen.

BENJO is vanoudsher gespecialiseerd in de productie van houten en metalen maat- en systeemmeubelen.

Houtbewerking

De verschillende decentraal tewerkgestelde interieurbouwploegen worden op een constante wijze gevoed door een centraal tewerkgesteld, gemotiveerd team van vakmannen, op hun beurt constant gevoed door een geautomatiseerde productie.Vertrekkende van een CAD tekening treden achtereenvolgens het computergestuurd platenmagazijn, etiketteermachine en de freesmachine in werking. Resultaat zijn de verschillende stukken die klaar zijn voor montage.

De flexibiliteit van de houtproductie is BENJO’s grootste troef; een gevolg hiervan is dat het naast de zeer grote projecten ook kleine projecten realiseert tegen zeer concurrentiële prijzen.

Metaalbewerking

Door het hebben van een eigen metaalproductie is BENJO in staat alle benodigdheden voor de interieurbouw zelf te produceren. Deze positie als fabrikant vertaalt zich in zeer concurrentiële prijzen in vergelijking met totaalinrichters die voor deze werken beroep doen op onderaannemers.

Daarnaast heeft de metaalproductie een grote toegevoegde waarde voor interieurinrichting allerhande; onze expertise in de bancaire sector zorgde voor een grote expertise op vlak van metalen sasdeuren, hetgeen een groot aantal toepassingen vindt in zeer uiteenlopende projecten.

Diverse

Afhankelijk van de aard van de werken zal al dan niet beroep worden gedaan op onderaannemers, elk specialist in zijn vakgebied.

BENJO heeft een vaste pool aan onderaannemers waarmee op zeer frequente wijze wordt samengewerkt; door regelmatige samenwerking worden kosten voor vloerwerken, schilderwerken en technieken –elektriciteit, verwarming, ventilatie etc.- tot een minimum herleid.